WordPress için All İn One SEO Eklentisini neden tercih etmelisiniz?
AIOSEO WordPress web sitenizi google ve sosyal medya platformları için kolayca optimize etmenize yardımcı olabilecek en iyi eklentilerden birisidir.
Bu makalemde sitenizin SEO sıralamasını iyileştirmek için All in One SEO’nun düzgün bir şekilde nasıl kurulacağını anlatacağım.
All İn One SEO Eklentisi’nin Kurulum ve Ayarları
Yapmanız gereken ilk şey, WordPress için All in One SEO eklentisini kurmak ve etkinleştirmektir.
Bu makalemizde eklentinin PRO sürümünü ele alacağız. Ancak AIOSEO’nun ücretsiz sürümünü WordPress.org’dan veya WordPress panelinizin eklentiler kısmından indirebilirsiniz.
Eklentiyi aktif edince, eklenti kurulum sihirbazını otomatik olarak başlayacaktır. Devam etmek için ‘Haydi Başlayalım’ düğmesine tıklamanız gerekiyor.
Bir sonraki ekranda, web sitenizin kategorisini veya türünü seçmeniz istenecektir. Örneğin, web siteniz öncelikle bir blog, haber sitesi, çevrimiçi mağaza, küçük işletme vb. ise.
Bu makalemizde Blog ayarı üzerinden devam edeceğiz.
Devamında ise ana sayfa SEO başlığını ve açıklamasını doldurabilirsiniz. SEO meta başlığı ve açıklaması arama motorları tarafından kullanılır, bu nedenle burada ana anahtar kelimelerinizi kullanmanız önemlidir.
Burada akıllı etiketler seçeneğini fark edeceksiniz. Bu etiketler, SEO meta başlığınız ve açıklamanız için dinamik olarak metin oluşturmanıza olanak tanır. Ayrıca, kullanmak istediğiniz başlığı ve açıklamayı manuel olarak da girebilirsiniz.
Not: Bu ayarları daha sonra istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz, bu nedenle bir şeyleri kaçırmaktan çekinmeyin.
Bir sonraki adıma geçmek için Kaydet ve Devam Et düğmesine tıklayın.
Ardından, bunu bir kişi veya kuruluş olarak kurmak isteyip istemediğiniz sorulacak. Örneğin, kişisel bir blog için ayar yapıyorsanız, kişi olarak devam etmelisiniz.
Eğer Kuruluş seçerseniz kuruluş adınızı ve iş telefon numaranızı girmelisiniz.
Bunun altında, bir işletme logosu ve varsayılan bir sosyal paylaşım resmi sağlamanız gerekecektir.
Birisi web sitenizden bir bağlantı paylaştığında ve o sayfanın belirli bir görseli yoksa, burada seçtiğiniz görsel gözükecektir.
Biraz aşağı kaydırırsanız, sosyal profil bölümünü göreceksiniz. Burası, web sitenizle ilişkili sosyal profil URL’lerini ekleyeceğiniz yerdir.
İşletme logosu ve sosyal profiller, Google’ın ve diğer arama motorlarının Bilgi panelleri için kullandığı önemli unsurlardır.
Alanları doldurduktan sonra bir sonraki adıma geçmek için Kaydet ve devam et düğmesine tıklayın.
Ardından, SEO özelliklerini açmanız istenecek. XML Site Haritaları ve Optimize Arama Görünümü gibi temel SEO özellikleri zaten açık. Açmak istediğiniz diğer özellikleri seçebilirsiniz.
Ne yapacağınızdan emin değilseniz, varsayılan seçenekleri bırakıp bir sonraki adıma geçebilirsiniz.
Ardından, Arama Görünümü ekranını göreceksiniz. Eklenti size sitenizin arama sonuçlarında nasıl görüneceğinin bir ön izlemesini gösterecek, ana sayfa başlığını ve meta açıklamasını değiştirmek için üzerine tıklayabilirsiniz.
Eklenti varsayılan olarak site başlığınızı, ayırıcınızı ve site sloganınızı görüntülemek için akıllı etiketleri kullanır.
Amacınız sitenin başlığında ve açıklamasında ana anahtar kelimelerinizi kullanmak olmalıdır. Bunları daha sonra eklenti ayarlarından da değiştirebilirsiniz.
Bunun altında gelişmiş seçenekler göreceksiniz. Bunları kendi gereksinimlerinize göre yapılandırmanız gerekir.
İlk seçenek, sitenizin canlı mı yoksa yapım aşamasında mı olduğunu seçmektir. Arama motorlarının şu anda web sitenizi listelemesini istemiyorsanız, yapım aşamasında seçeneğini seçebilirsiniz.
Sonraki seçenek, arama sonuçlarına tüm gönderi türlerini (ör. gönderiler, sayfalar, ürünler vb.) dahil etmektir. Emin değilseniz, Açık kalmasında fayda var.
Ardından, çok yazarlımı yoksa tek yazarlımı bir blog olup olmadığını seçmeniz gerekir. Tek yazarlı bir blogunuz varsa, yinelenen içeriğin bol olmasını önlemek için bu seçeneği belirlemeniz gerekir.
Ek sayfalarını yeniden yönlendirme seçeneği varsayılan olarak açıktır. Ek sayfaları düşük metin sayfalarıdır ve genel SEO puanınızı artıracağı için bunları yeniden yönlendirmeniz şiddetle tavsiye edilir.
Bir sonraki adıma geçmek için Kaydet ve devam et düğmesine tıklayın.
Son olarak, eklentinin PRO özelliklerini kullanıyorsanız, lisans anahtarınızı girmeniz istenecektir. Bu bilgiyi, eklentinin sitesinde hesabınızın altında bulabilirsiniz.
Lisans anahtarınızı girdikten sonra, Kurulumu Bitir düğmesine tıklayarak ayarlarınızı kaydedebilir ve kurulum sihirbazından çıkabilirsiniz.
Tebrikler, web sitenize All in One SEO eklentisini başarıyla yüklediniz ve kurdunuz.
İlginizi Çekebilecek Bir Makale :
Güzel bir içerik olmuş. Blog sitenin hayırlı olmasını temenni ederek, başarılar diliyorum.
Güzel içerik, ellerine sağlık
Güzel içerik, teşekkürler.
Sevgili Enes bey, blog sayfamıda seo ekletisi için arayış içindeydim word press yeni öğrenmeye başaldığım gibi kafamda deli sorular vardı kafamdaki bu stres yaratan soruyu çözümlediğin için teşekkür ederim böyle yazılarının devamını dilerim,